Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Edible Seascapes

Een nieuwe, niet-uitbuitende en duurzame manier om met onze oceanen om te gaan.

Dit project was onderdeel van DDW 2021
The future of A Guarda's seaweed culture — © Alejandra Alonso-Majagranzas

Het creëren van een zeewierlandbouwsysteem in de stad A Guarda om de uitdagingen te bestrijden die in kustgemeenschappen worden gecreëerd door klimaatverandering en overbevissing.

Herverbeelding van de kustcultuur door visserij te vervangen door zeewierteelt.

Onze relatie met de oceaan is in de loop van de geschiedenis veranderd. In de afgelopen eeuw hebben we die relatie veranderd in een meer uitbuitende relatie.We komen in de buurt van het uitputten van het onderwaterleven van onze oceanen om een steeds groeiende bevolking te voeden.Dit project richt zich op het creëren van een oceanisch landbouwsysteem dat in sinergy met de oceaan werkt, dat samenlevingen en economieën verheft, terwijl voedsel en nog veel meer wordt gecreëerd.Om dit te doen, wenden we ons tot een bron die we altijd hebben gehad, maar pas nu beginnen we het te waarderen: algen.Algen zijn een veelzijdig element van onze ecosystemen. Wanneer het wordt gekweekt, helpt het oceanen gezond en schoon te houden.Het gebruik ervan groeit steeds meer elke dag, maar enkele voorbeelden van de toepassingen ervan zijn in voedsel, energie, meststoffen, bioplastics, enz.Verschillende steden in Galicië hebben een geschiedenis van het gebruik van zeewier in hun oceanische cultuur.Dit project brengt de zeewierteelt tot het uiterste.Het doel van het project is een schaalbaar landbouwsysteem gebaseerd op drie verschillende soorten algen: rood en bruin (macroalgen) en blauwgroene microalgen

Phases of Implementation of seaweed culture — © Alejandra Alonso-Majagranzas

Macro & Micro Algae Greenhouses — © Alejandra Alonso-Majagranzas

Algae culture implemented in communal life — © Alejandra Alonso-Majagranzas

Algae culture implemented in personal life