Tussen 2023 en 2028 innoveert het KW1C het onderwijs ingrijpend. Een onderneming die invloed zal hebben op de onderwijsinstelling, de verhouding tussen studenten en docenten en onze relatie met de arbeidsmarkt.
In deze ontwikkeling ligt het accent op eigenaarschap en co- creatie.
De best practices en projectvoorbeelden die KW1C tijdens DDW’24 toont zijn representatief voor de bo
De best practices en projectvoorbeelden die KW1C tijdens DDW’24 toont zijn representatief voor de bovengenoemde vormen van co-creatie die we toepassen in het onderwijs, we vertellen dat aan de hand van het thema; acceptatie & verbinding.
“If you want to go fast, go alone; if you want to go far, go together*” verwijst naar de (opgedane en geinternaliseerde) kennis uit het verleden waar we nu, opnieuw vorm aan geven en biedt een optimistische blik op de toekomst.
De ‘stories’ achter de projecten getuigen ervan dat het verleggen van onze blik naar buiten, het zoeken naar verbinding met de ander, het oefenen van empathisch luisteren de kwaliteit van samenwerken impactvoller maakt.
Dat het delen en aanvaarden van andere denkbeelden en ervaringen in staat stellen processen te veranderen, tot innovatieve oplossingen, nieuwe inzichten en vormen te komen.
Met deze tentoonstelling laat het Koning Willem I College zien dat het meer is dan een school; het is een broedplaats voor innovatie en creativiteit, waar studenten leren om professionals te worden die niet alleen bekwaam zijn in hun vak, maar ook een scherp maatschappelijk bewustzijn hebben. De werken tonen de veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van een generatie die geconfronteerd wordt met complexe mondiale uitdagingen. Hun creaties bieden niet alleen oplossingen, maar ook hoop en inspiratie voor een betere toekomst.
De tentoongestelde werken geven blijk van engagement, intelligent handelen en een sterk verlangen naar verbinding. Ze getuigen van aandacht voor detail en vakmanschap dat vaak de grenzen van de eigen discipline overschrijdt.
De meubelontwerpen zijn niet strak of minimalistisch, maar vertellen een verhaal dat verder gaat dan vorm en functie. Het hergebruik van materialen en de combinatie van ambachtelijke en moderne technieken zorgt voor een gevoel van collectiviteit als antwoord op een economie gedreven door massaconsumptie.
Balans en Innovatie
Deze tentoonstelling weerspiegelt het Koning Willem I College als een instituut dat zijn studenten voorbereidt op de toekomst door hen niet alleen de vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben in hun vak, maar ook door hen te stimuleren kritisch na te denken over hun rol in deze wereld. De generatie die hier wordt opgeleid, is zich zeer bewust van de uitdagingen die voor hen liggen. Ze weten dat ze zullen moeten omgaan met de gevolgen van klimaatverandering, ongelijkheid en de effecten van snelle technologische vooruitgang, maar ze laten ook zien dat ze klaar zijn om deze uitdagingen aan te gaan.
De balans tussen het oude en het nieuwe, tussen traditie en innovatie, is een thema dat in de hele tentoonstelling terugkomt. Studenten nemen wat waardevol is uit het verleden en gebruiken het als een bouwsteen om samen een betere toekomst te creëren. De tentoonstelling laat zien dat deze jonge makers niet alleen nadenken over hun eigen toekomst, maar ook over de toekomst van de wereld waarin zij zullen leven en werken. Aan de hand van deze expositie positioneert het Koning Willem 1 College zich als innovatieve onderwijsinstelling.